Woning isoleren Meigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Meigem? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Meigem. We zoomen in op onderwerpen als isolerende deuren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-meigem-9800

 • Forse besparing mogelijk
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Beter energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3552,62886508446 kWh
Gemiddelde energierekening€168,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Meigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meigem is aantrekkelijk (ongeveer € 960 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Meigem kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het voordeel is plusminus €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna praten we over de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Meigem (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Meigem kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. Dat is dus al gauw €950 (jaarlijks). Onderstaand check je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Meigem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€875
(€6350)
€1010
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€175
(€2550)
€350
(€2950)
Spouwmuur€390
(€900)
€680
(€2425)
€800
(€3350)
HR++ glas€230
(€2350)
€315
(€3075)
€380
(€5150)
isolatie meigem 9800

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Meigem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Meigem isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Deinze meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Meigem wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Meigem voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Meigem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment