Woning isoleren Gottem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gottem? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Gottem. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tochtprofielen en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gottem-9800

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3552,0040278477 kWh
Gemiddelde energierekening€168,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Gottem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gottem is interessant (vanaf € 810 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1775 en het bespaart circa €215 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gottem kost ongeveer €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. Het voordeel is plusminus €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gottem (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Gottem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De besparing komt neer op €1175 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gottem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€635
(€5150)
€1250
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€280
(€1550)
€385
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1725)
€750
(€2400)
€875
(€3000)
HR++ glas€250
(€2975)
€270
(€4075)
€375
(€5200)
isolatie gottem 9800

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gottem?

Waarom mijn woning in Gottem isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, dat betekent een winst van 270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Deinze

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Gottem wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gottem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Gottem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment