Woning isoleren Sint-Martens-Leerne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Martens-Leerne? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als isolatie van de bodem en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Sint-Martens-Leerne. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-martens-leerne-9800

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik3553,25370232122 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Sint-Martens-Leerne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Martens-Leerne is financieel toegankelijk (rond de € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sint-Martens-Leerne kost +/- €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Het voordeel is om en nabij €860 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we diverse populaire vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Martens-Leerne (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Sint-Martens-Leerne is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Martens-Leerne. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€765
(€6100)
€1000
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€275
(€1600)
€310
(€3050)
Spouwmuur€320
(€1650)
€610
(€2550)
€905
(€3025)
HR++ glas€245
(€2225)
€275
(€3675)
€425
(€5125)
isolatie sint-martens-leerne 9800

Omliggende plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Martens-Leerne?

Waarom mijn woning in Sint-Martens-Leerne isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega en Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Deinze

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sint-Martens-Leerne wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Martens-Leerne voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Sint-Martens-Leerne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment