Woning isoleren Welle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Welle? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals spouwmuurisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Welle. Je komt meer te weten over vraagstukken over de vloer isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-welle-9473

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Een verantwoorde warme woning
 • Voor klein en groot budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode9473
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik3521,38700324658 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Welle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Welle is voordeling (vanaf € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Welle kost om en nabij de €5800. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12600. Dit levert op pakweg €920 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene rendabele oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Welle (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Welle kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Welle. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€785
(€6500)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€200
(€2200)
€340
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1375)
€610
(€2300)
€805
(€3250)
HR++ glas€225
(€2975)
€265
(€3475)
€435
(€4675)
isolatie welle 9473

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Welle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Welle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, waarbij u een besparing realiseert van €285, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Denderleeuw

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Denderleeuw voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Denderleeuw
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Welle wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Welle voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Welle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment