Woning isoleren Denderleeuw

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Denderleeuw? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als binnenmuren isoleren of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Denderleeuw. We zoomen in op onderwerpen als de spouw isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-denderleeuw-9470

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode9470
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest rendabele acties om een woning in Denderleeuw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Denderleeuw kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1850 en de winst ligt rond de €235 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Denderleeuw kost om en nabij de €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Daarmee bespaar je ongeveer €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Denderleeuw (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Denderleeuw is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. Dat komt neer op €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Denderleeuw. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€855
(€7000)
€960
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€2450)
€360
(€3450)
Spouwmuur€205
(€725)
€510
(€1950)
€940
(€3400)
HR++ glas€200
(€2900)
€335
(€3675)
€360
(€5050)
isolatie denderleeuw 9470

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Denderleeuw?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Denderleeuw isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Denderleeuw

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Denderleeuw in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Denderleeuw
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Denderleeuw wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Denderleeuw voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Denderleeuw. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment