Woning isoleren Denderhoutem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Denderhoutem? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als isolatie van de garage of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Denderhoutem. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als plat dak isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-denderhoutem-9450

 • Significant lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3520,13732877306 kWh
Gemiddelde energierekening€163,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Denderhoutem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Denderhoutem is aantrekkelijk (ongeveer € 950 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1975 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Denderhoutem kost plusminus €4600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we verscheidene populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Denderhoutem (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Denderhoutem is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Denderhoutem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€725
(€4950)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€245
(€2150)
€310
(€3500)
Spouwmuur€270
(€1550)
€750
(€2300)
€800
(€3200)
HR++ glas€200
(€2175)
€325
(€4275)
€420
(€4800)
isolatie denderhoutem 9450

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Denderhoutem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Denderhoutem isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Haaltert

Met hulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Haaltert meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Haaltert
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Denderhoutem wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Denderhoutem voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Denderhoutem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment