Woning isoleren Meerbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Meerbeke? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Meerbeke. Bijvoorbeeld thema’s als radiatorfolie aanbrengen en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-meerbeke-9402

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9402
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3516,38830535252 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Meerbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meerbeke is goed te betalen (rond de € 880 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1650 en de potentiële besparing ligt op €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meerbeke kost om en nabij de €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op ongeveer €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse alternatieve opties. Hierna vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Meerbeke (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Meerbeke is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Meerbeke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€685
(€6200)
€1130
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€220
(€1850)
€310
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1650)
€520
(€2125)
€830
(€3075)
HR++ glas€250
(€2300)
€285
(€3750)
€350
(€4800)
isolatie meerbeke 9402

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Meerbeke?

Waarom mijn woning in Meerbeke isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, waarbij u een besparing realiseert van €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Ninove

Door een speciale premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ninove meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Meerbeke wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meerbeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Meerbeke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment