Woning isoleren Kerksken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kerksken? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als tussenwanden isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Kerksken. Dit kan gaan om zaken als je dak isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kerksken-9451

 • Minder energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Geluidswerende werking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9451
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3520,76216600982 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Kerksken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kerksken is aantrekkelijk (ongeveer € 750 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kerksken kost doorgaans €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12000. Het rendement is plusminus €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Kerksken (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Kerksken kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kerksken. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€605
(€4550)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€175
(€1950)
€365
(€3150)
Spouwmuur€195
(€1525)
€580
(€2300)
€850
(€3400)
HR++ glas€210
(€2925)
€325
(€3900)
€385
(€4550)
isolatie kerksken 9451

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kerksken?

Wat is het voordeel van mijn woning in Kerksken isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, dat betekent een winst van 200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Haaltert

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Haaltert aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Haaltert
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Kerksken wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Kerksken voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Kerksken. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment