Woning isoleren Erondegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Erondegem? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Erondegem. Je kunt denken aan thema’s als isolerende raamfolie en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-erondegem-9420

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Stiller in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3518,57523568117 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref jij de interessantste acties om een woning in Erondegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Erondegem is goed te betalen (ongeveer € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Erondegem kost om en nabij de €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Daarmee bespaar je circa €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Erondegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Erondegem kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Erondegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€755
(€5550)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€220
(€1950)
€350
(€3450)
Spouwmuur€250
(€1125)
€570
(€2325)
€785
(€3200)
HR++ glas€190
(€2775)
€270
(€3625)
€355
(€5000)
isolatie erondegem 9420

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Erondegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Erondegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Erpe-Mere

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Erpe-Mere aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Erpe-Mere
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Erondegem wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Erondegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Erondegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment