Woning isoleren Molenstede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Molenstede? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als schuin dak isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Molenstede. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie binnenkant gevel en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-molenstede-3294

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder problemen met vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3294
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Molenstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Molenstede kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en het bespaart circa €235 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Molenstede kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. De winst is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog enkele rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Molenstede (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Molenstede is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Molenstede. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€715
(€7150)
€1120
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€210
(€1800)
€350
(€3550)
Spouwmuur€340
(€725)
€700
(€2400)
€785
(€3675)
HR++ glas€215
(€1850)
€275
(€3650)
€415
(€5050)
isolatie molenstede 3294

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Molenstede?

Waarom zou ik mijn woning in Molenstede isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en dat bespaart tot €335 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Diest

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Diest op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Molenstede wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenstede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Molenstede. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment