Woning isoleren Diest

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Diest? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Diest. Je kunt denken aan vraagstukken over buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-diest-3290

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de meest rendabele acties om jullie woning in Diest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Diest is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Diest kost om en nabij de €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11000. Daarmee bespaar je plusminus €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog meer interessante vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Diest (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Diest kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Diest. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€855
(€6500)
€1100
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€195
(€2650)
€325
(€3350)
Spouwmuur€300
(€875)
€500
(€2225)
€890
(€3450)
HR++ glas€205
(€2425)
€260
(€3225)
€365
(€4575)
isolatie diest 3290

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Diest?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Diest isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Antargaz, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en besparen tot €255 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Diest

Met hulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Diest aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Diest wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Diest voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Diest. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment