Woning isoleren Messelbroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Messelbroek? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vloer en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Messelbroek. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-messelbroek-3272

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3272
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Messelbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Messelbroek kan erg voordelig (om en nabij de € 730 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart al snel €220, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Messelbroek kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11000. De winst is ong. €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er meerdere alternatieve vormen. Hierna bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Messelbroek (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Messelbroek is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar. Hierna check je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Messelbroek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€655
(€6650)
€950
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€185
(€1700)
€395
(€2750)
Spouwmuur€385
(€1225)
€580
(€2225)
€830
(€3475)
HR++ glas€190
(€2575)
€280
(€3400)
€450
(€5300)
isolatie messelbroek 3272

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Messelbroek?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Messelbroek isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en dat levert gemiddeld op €300 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Scherpenheuvel-Zichem

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Scherpenheuvel-Zichem meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Scherpenheuvel-Zichem
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Messelbroek wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Messelbroek voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Messelbroek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment