Woning isoleren Deurne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Deurne? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Deurne. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van verwarmingsbuizen en K-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-deurne-3290

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Deurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Deurne is voordeling (vanaf € 790 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1625 en het bespaart circa €235 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Deurne kost plusminus €5100. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het rendement is circa €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Deurne (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Deurne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Deurne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€695
(€6100)
€1160
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€220
(€1850)
€300
(€3600)
Spouwmuur€320
(€725)
€580
(€2225)
€820
(€3225)
HR++ glas€195
(€2550)
€290
(€3400)
€445
(€5250)
isolatie deurne 3290

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Deurne?

Waarom zou ik mijn woning in Deurne isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Diest

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diest aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Deurne wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Deurne voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Deurne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment