Woning isoleren Webbekom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Webbekom? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als isolatie van de spouw en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Webbekom. Denk aan vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-webbekom-3290

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Meer controle in de woning
 • Minder CO-2 belasting
 • Buitengeluid absorberen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€169,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Webbekom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Webbekom is betaalbaar beginnend bij € 850 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Webbekom kost ongeveer €4800. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het rendement is al snel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op circa €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Webbekom (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Webbekom is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat is dus al gauw €850 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Webbekom. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€815
(€5350)
€1230
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€270
(€2300)
€330
(€3550)
Spouwmuur€335
(€1275)
€430
(€2400)
€870
(€3325)
HR++ glas€230
(€1850)
€285
(€3150)
€350
(€5225)
isolatie webbekom 3290

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Webbekom?

Wat is het voordeel van mijn woning in Webbekom isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Watz of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, waarbij u een besparing realiseert van €335 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Diest

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Diest meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Webbekom wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Webbekom voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Webbekom. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment