Woning isoleren Schaffen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schaffen? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals je spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Schaffen. Je kunt denken aan topics als buitenmuren isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-schaffen-3290

 • Forse besparing mogelijk
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDiest
Postcode3290
Gasverbruik22.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de meest populaire methodes om je woning in Schaffen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schaffen is goedkoop (rond de € 910 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart circa €270 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schaffen kost doorgaans €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Je profiteert van circa €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er diverse populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Schaffen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Schaffen kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. De besparing komt neer op €1150 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Schaffen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€815
(€7150)
€1140
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€260
(€1700)
€395
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1450)
€480
(€2675)
€900
(€3525)
HR++ glas€230
(€2125)
€310
(€3450)
€360
(€4750)
isolatie schaffen 3290

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Schaffen?

Waarom juist nu mijn huis in Schaffen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, waarbij u een besparing realiseert van €295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Diest

Door te profiteren van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diest aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Diest
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Schaffen wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schaffen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Schaffen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment