Woning isoleren Testelt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Testelt? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Testelt. We staan stil bij zaken als dakisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-testelt-3272

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3272
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€169,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Testelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Testelt is financieel toegankelijk (rond de € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €250 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, glaswol, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Testelt kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is ongeveer €940, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we meerdere alternatieve opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Testelt (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Testelt is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Testelt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€675
(€5550)
€1000
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€195
(€2350)
€370
(€3100)
Spouwmuur€175
(€1575)
€510
(€2100)
€815
(€3575)
HR++ glas€205
(€2225)
€340
(€3225)
€425
(€4625)
isolatie testelt 3272

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Testelt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Testelt isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Scherpenheuvel-Zichem

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Scherpenheuvel-Zichem aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Scherpenheuvel-Zichem
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Testelt wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Testelt voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Testelt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment