Woning isoleren Kortrijk-Dutsel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kortrijk-Dutsel? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel zoals de spouwmuur isoleren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Kortrijk-Dutsel. Je kunt denken aan items als isolatie van de spouw en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kortrijk-dutsel-3220

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3220
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de populairste stappen om je woning in Kortrijk-Dutsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kortrijk-Dutsel is goedkoop (om en nabij de € 730 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kortrijk-Dutsel kost zo’n €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Hiermee bespaar je zo’n €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene interessante vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Kortrijk-Dutsel (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Kortrijk-Dutsel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 p/jaar. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Kortrijk-Dutsel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€865
(€4750)
€1180
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€250
(€2400)
€380
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1550)
€710
(€2450)
€785
(€3550)
HR++ glas€210
(€2700)
€305
(€3525)
€425
(€4650)
isolatie kortrijk-dutsel 3220

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kortrijk-Dutsel?

Waarom zou ik mijn huis in Kortrijk-Dutsel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Holsbeek

Dankzij een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Holsbeek aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Holsbeek
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kortrijk-Dutsel wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Kortrijk-Dutsel voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Kortrijk-Dutsel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment