Woning isoleren Zichem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zichem? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Zichem. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zichem-3271

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3271
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€168,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Zichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zichem kan erg voordelig (vanaf € 940 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zichem kost +/- €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het rendement is ong. €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er diverse mogelijke vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Zichem (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Zichem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zichem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€755
(€5300)
€910
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€265
(€2200)
€355
(€3400)
Spouwmuur€255
(€1450)
€470
(€2750)
€900
(€3475)
HR++ glas€240
(€2150)
€265
(€4150)
€450
(€5325)
isolatie zichem 3271

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Zichem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Zichem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en dat bespaart tot €240 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Scherpenheuvel-Zichem

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Scherpenheuvel-Zichem kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Scherpenheuvel-Zichem
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Zichem wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Zichem voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Zichem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment