Woning isoleren Itterbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Itterbeek? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Itterbeek. Je leest uitvoerig over items als kieren dichten en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-itterbeek-1701

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1701
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Itterbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Itterbeek kan erg voordelig (vanaf plusminus € 750 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1625 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Itterbeek kost +/- €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is circa €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verscheidene interessante opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Itterbeek (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Itterbeek is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Itterbeek. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€835
(€5200)
€930
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€200
(€2150)
€385
(€3050)
Spouwmuur€245
(€1425)
€650
(€2675)
€785
(€3125)
HR++ glas€220
(€2750)
€300
(€3475)
€425
(€5300)
isolatie itterbeek 1701

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Itterbeek?

Waarom mijn woning in Itterbeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en besparen tot €275 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Dilbeek

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dilbeek kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Itterbeek wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Itterbeek voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Itterbeek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment