Woning isoleren Dilbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Dilbeek? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Dilbeek. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-dilbeek-1700

 • Supersnel terugverdient
 • Meer controle in de woning
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Kan snel aangebracht worden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€166,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de meest populaire acties om een woning in Dilbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dilbeek is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 980 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dilbeek kost ongeveer €4900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. De winst is ong. €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog een aantal populaire mogelijkheden. Hieronder behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Dilbeek (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Dilbeek kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Dilbeek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€575
(€5850)
€950
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€225
(€2500)
€380
(€3400)
Spouwmuur€280
(€1300)
€520
(€2125)
€790
(€3050)
HR++ glas€200
(€2250)
€320
(€4225)
€410
(€4525)
isolatie dilbeek 1700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Dilbeek?

Waarom juist nu mijn huis in Dilbeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en dat bespaart tot €345, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Dilbeek

Met behulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dilbeek aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Dilbeek wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dilbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Dilbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment