Woning isoleren Beert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Beert? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals binnenmuren isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Beert. We zoomen in op topics als buisisolatie en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-beert-1673

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1673
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Beert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beert is financieel toegankelijk (ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1975 en het bespaart circa €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Beert kost zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je ongeveer €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we verscheidene populaire vormen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Beert (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Isoleren van de woning in Beert is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Beert. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€885
(€5450)
€1150
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€225
(€2400)
€345
(€2800)
Spouwmuur€220
(€1100)
€430
(€2500)
€930
(€3150)
HR++ glas€190
(€2200)
€270
(€3650)
€355
(€5125)
isolatie beert 1673

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beert?

Waarom juist nu mijn huis in Beert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en geeft een besparing van €215 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Pepingen

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Pepingen op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Beert wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beert voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Beert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment