Woning isoleren Heikruis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Heikruis? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Heikruis. We staan stil bij vraagstukken over binnenmuren isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heikruis-1670

 • Uitstekend rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante acties om jullie woning in Heikruis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heikruis kan zeer goedkoop (vanaf € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heikruis kost gemiddeld €4700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12300. Je profiteert van circa €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog meer rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Heikruis (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Heikruis is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. Dat komt neer op €825 p/jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Heikruis. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€695
(€6100)
€1040
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€265
(€1850)
€310
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1300)
€720
(€2200)
€905
(€3475)
HR++ glas€230
(€2800)
€300
(€3250)
€385
(€5275)
isolatie heikruis 1670

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Heikruis?

Waarom moet ook ik mijn huis in Heikruis isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Pepingen

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Pepingen op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Heikruis wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heikruis voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heikruis. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment