Woning isoleren Rotem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rotem? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals plat dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Rotem. We gaan aan de slag met items als isolatie van deuren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-rotem-3650

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€178,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire stappen om jouw woning in Rotem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rotem is goedkoop (vanaf € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rotem kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €990. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Het voordeel is pakweg €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rotem (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Rotem kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Rotem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€705
(€4600)
€1180
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€210
(€2550)
€355
(€3200)
Spouwmuur€190
(€1700)
€690
(€2275)
€820
(€3000)
HR++ glas€225
(€2275)
€290
(€3550)
€420
(€4800)
isolatie rotem 3650

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rotem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rotem isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Dilsen-Stokkem

Met behulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Dilsen-Stokkem aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rotem wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Rotem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rotem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment