Woning isoleren Ophoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ophoven? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Ophoven. Je komt meer te weten over items als spouwmuurisolatie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ophoven-3640

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Ophoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ophoven is goed te betalen (al vanaf € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ophoven kost plusminus €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11700. Je profiteert van pakweg €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ophoven (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Ophoven is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ophoven. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€685
(€5350)
€910
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€185
(€2300)
€380
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1275)
€480
(€2775)
€790
(€3275)
HR++ glas€230
(€2150)
€310
(€3750)
€395
(€4825)
isolatie ophoven 3640

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ophoven?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ophoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, dat betekent een winst van 330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Kinrooi

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kinrooi aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kinrooi
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ophoven wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ophoven voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Ophoven. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment