Woning isoleren Kessenich

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kessenich? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Kessenich. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de binnengevel en subsidie Isolatie april 2024. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kessenich-3640

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€177,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste manieren om jouw woning in Kessenich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kessenich kan zeer goedkoop (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kessenich kost +/- €4550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De potentiële besparing ligt op €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het rendement is ong. €870 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer mogelijke opties. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kessenich (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Kessenich is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 (jaarlijks). Onderstaand tref je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Kessenich. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€695
(€7000)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€200
(€2550)
€345
(€3500)
Spouwmuur€350
(€1125)
€700
(€2300)
€795
(€3100)
HR++ glas€225
(€2750)
€285
(€3950)
€380
(€5000)
isolatie kessenich 3640

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kessenich?

Waarom zou ik mijn woning in Kessenich isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €265, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Kinrooi

Mede door de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kinrooi aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kinrooi
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kessenich wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Kessenich voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Kessenich. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment