Woning isoleren Vucht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vucht? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Vucht. Dit kan gaan om zaken als vliering isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vucht-3630

 • Hoog rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€176,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind je de interessantste onderdelen om je woning in Vucht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vucht is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 870 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vucht kost zo’n €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog een aantal populaire opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vucht (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Vucht is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vucht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€685
(€7300)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€230
(€1550)
€320
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1325)
€560
(€1925)
€810
(€3550)
HR++ glas€200
(€2525)
€305
(€3475)
€350
(€4725)
isolatie vucht 3630

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vucht?

Waarom zou ik mijn woning in Vucht isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en besparen tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Maasmechelen

Met hulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Maasmechelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Vucht wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vucht voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Vucht. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment