Woning isoleren Veldwezelt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Veldwezelt? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van platte dak en isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je belangrijke informatie over isolatie Veldwezelt. We bespreken items als isolerende raamfolie en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-veldwezelt-3620

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook geluidswerend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref je de interessantste toepassingen om een woning in Veldwezelt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Veldwezelt is voordeling beginnend bij € 720 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Veldwezelt kost doorgaans €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. Dit levert op zo’n €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we nog enkele alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Veldwezelt (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Veldwezelt kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Veldwezelt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€695
(€5500)
€1150
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€270
(€2050)
€335
(€2850)
Spouwmuur€180
(€1475)
€460
(€2300)
€915
(€3475)
HR++ glas€230
(€2925)
€260
(€3600)
€370
(€4650)
isolatie veldwezelt 3620

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Veldwezelt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Veldwezelt isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €240 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Lanaken

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lanaken aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lanaken
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Veldwezelt wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Veldwezelt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Veldwezelt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment