Woning isoleren Anseremme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Anseremme? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dubbel glas of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Anseremme. We bespreken onderwerpen als isolatie van platte dak en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-anseremme-5500

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina ontdek jij de meest populaire stappen om een woning in Anseremme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Anseremme is voordeling (al vanaf € 830 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1925 en de winst ligt rond de €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Anseremme kost doorgaans €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is pakweg €890 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Anseremme (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Anseremme is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat komt neer op €1000 (jaarlijks). Op deze pagina check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Anseremme. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€785
(€5200)
€940
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€225
(€1550)
€340
(€2800)
Spouwmuur€245
(€875)
€700
(€2500)
€795
(€3125)
HR++ glas€220
(€2475)
€330
(€3475)
€435
(€5250)
isolatie anseremme 5500

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Anseremme?

Waarom juist nu mijn huis in Anseremme isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Dinant

Dankzij een speciale premie wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Dinant aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Anseremme wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Anseremme voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Anseremme. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment