Woning isoleren Dinant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dinant? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Dinant. We staan stil bij items als HR++ glas en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-dinant-5500

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteDinant
Postcode5500
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Dinant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dinant is goedkoop (vanaf plusminus € 880 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1800 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dinant kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je pakweg €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dinant (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Dinant is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dinant. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€705
(€7400)
€1200
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€245
(€2550)
€310
(€2750)
Spouwmuur€285
(€1300)
€580
(€2475)
€785
(€3550)
HR++ glas€230
(€2325)
€280
(€3900)
€395
(€4750)
isolatie dinant 5500

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dinant?

Wat is het voordeel van mijn woning in Dinant isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775, dat betekent een winst van 325 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan zie je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Dinant

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dinant aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dinant
Het is simpel: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dinant wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dinant voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Dinant. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment