Woning isoleren Pontillas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Pontillas? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als de spouw isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Pontillas. We staan stil bij zaken als tochtprofielen en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-pontillas-5380

 • Minder energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk jij de meest populaire manieren om jullie woning in Pontillas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pontillas is betaalbaar (vanaf zo’n € 760 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1750 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pontillas kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Hiermee bespaar je ong. €950 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende populaire opties. In onderstaande tekst benoemen we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Pontillas (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Pontillas is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De besparing komt neer op €1325 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Pontillas. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€865
(€5600)
€1030
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€275
(€2650)
€320
(€3150)
Spouwmuur€385
(€725)
€730
(€2025)
€935
(€3500)
HR++ glas€250
(€2900)
€265
(€3700)
€445
(€5000)
isolatie pontillas 5380

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Pontillas?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Pontillas isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625, dat betekent een winst van 225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Fernelmont

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fernelmont kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Pontillas wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Pontillas voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Pontillas. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment