Woning isoleren Hemptinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hemptinne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Hemptinne. We zoomen in op thema’s als kieren dichten en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hemptinne-5380

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Hemptinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hemptinne is aantrekkelijk (rond de € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hemptinne kost gemiddeld €4700. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is plusminus €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer interessante alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hemptinne (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Hemptinne kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Onderstaand tref je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Hemptinne. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€575
(€7200)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€190
(€2250)
€315
(€3150)
Spouwmuur€365
(€1525)
€750
(€2000)
€880
(€3600)
HR++ glas€200
(€2825)
€285
(€4050)
€385
(€4975)
isolatie hemptinne 5380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hemptinne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hemptinne isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en besparen tot €200 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Fernelmont

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Fernelmont aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Hemptinne wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Hemptinne voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hemptinne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment