Woning isoleren Cortil-Wodon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cortil-Wodon? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Cortil-Wodon. Je kunt denken aan items als schuimstrips en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-cortil-wodon-5380

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€170,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Cortil-Wodon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Cortil-Wodon is goed te betalen (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1875 en je bespaart al snel €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cortil-Wodon kost +/- €5850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1120. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Hiermee bespaar je om en nabij €980 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we verscheidene rendabele werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Cortil-Wodon (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Cortil-Wodon kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. Dat is dus al gauw €1475 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Cortil-Wodon. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€605
(€7000)
€1020
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€255
(€2300)
€310
(€3100)
Spouwmuur€390
(€900)
€630
(€2050)
€840
(€3600)
HR++ glas€190
(€1900)
€320
(€4200)
€440
(€5275)
isolatie cortil-wodon 5380

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Cortil-Wodon?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Cortil-Wodon isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en besparen tot €285 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Fernelmont

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Fernelmont meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Cortil-Wodon wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Cortil-Wodon voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Cortil-Wodon. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment