Woning isoleren Marchovelette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Marchovelette? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van schuine dak en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Marchovelette. We bespreken zaken als schuimstrips en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-marchovelette-5380

 • Structureel lagere energiekosten
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteFernelmont
Postcode5380
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de meest rendabele stappen om jullie woning in Marchovelette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Marchovelette is interessant (om en nabij de € 710 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marchovelette kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is circa €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere rendabele vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Marchovelette (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Marchovelette is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Marchovelette. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4100)
€825
(€5600)
€910
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€220
(€1950)
€360
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1650)
€530
(€2750)
€795
(€3400)
HR++ glas€220
(€2275)
€325
(€3550)
€390
(€4525)
isolatie marchovelette 5380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Marchovelette?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Marchovelette isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en besparen tot €335 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Fernelmont

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Fernelmont aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fernelmont
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Marchovelette wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Marchovelette voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Marchovelette. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment