Woning isoleren Gimnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gimnée? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals je dak isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Gimnée. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gimnee-5680

 • Lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verantwoorde investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€173,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest populaire methodes om je woning in Gimnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gimnée is goedkoop (plusminus € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gimnée kost gemiddeld €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. De winst is grofweg €870 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er nog meer rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gimnée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Gimnée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gimnée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€685
(€5450)
€1240
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€245
(€1750)
€310
(€3050)
Spouwmuur€240
(€1075)
€580
(€2575)
€845
(€3075)
HR++ glas€240
(€2425)
€285
(€3450)
€390
(€5050)
isolatie gimnee 5680

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Gimnée?

Waarom juist nu mijn huis in Gimnée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Doische

Door de ondersteuning van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Doische op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Gimnée wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Gimnée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Gimnée. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment