Woning isoleren Presgaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Presgaux? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen als bijv. isolatie van platte dak en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Presgaux. We gaan aan de slag met items als isolerende kozijnen en deuren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-presgaux-5660

 • Minder energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Weinig geluid in de woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek je de populairste onderdelen om je woning in Presgaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Presgaux is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Presgaux kost gemiddeld €5350. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het rendement is circa €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Presgaux (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Presgaux kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Presgaux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€585
(€6250)
€1080
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€275
(€1600)
€375
(€3100)
Spouwmuur€320
(€950)
€640
(€2700)
€820
(€3200)
HR++ glas€235
(€2925)
€320
(€3625)
€400
(€5000)
isolatie presgaux 5660

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Presgaux?

Waarom zou ik mijn woning in Presgaux isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €350 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Couvin

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Couvin op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Presgaux wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Presgaux voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Presgaux. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment