Woning isoleren Treignes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Treignes? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Treignes. We bespreken zaken als isolatie van schuine dak en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-treignes-5670

 • Flinke besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Treignes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Treignes is interessant (om en nabij de € 980 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Treignes kost +/- €5400. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12000. Dit levert op ong. €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verschillende mogelijke opties. Hieronder vermelden we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Treignes (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Treignes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Treignes. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€605
(€5500)
€1050
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€230
(€1600)
€375
(€3250)
Spouwmuur€250
(€800)
€710
(€2675)
€920
(€3525)
HR++ glas€225
(€2400)
€260
(€3500)
€410
(€5075)
isolatie treignes 5670

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Treignes?

Waarom zou ik mijn huis in Treignes isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website tref je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Viroinval

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Viroinval voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Treignes wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Treignes voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Treignes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment