Woning isoleren Oignies-En-Thiérache

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oignies-En-Thiérache? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Oignies-En-Thiérache. Bijvoorbeeld topics als de schuur isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oignies-en-thierache-5670

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Oignies-En-Thiérache te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oignies-En-Thiérache is interessant (al vanaf € 750 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €275 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oignies-En-Thiérache kost om en nabij de €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Hiermee bespaar je grofweg €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we diverse alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste vormen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oignies-En-Thiérache (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Isoleren van de woning in Oignies-En-Thiérache is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Oignies-En-Thiérache. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€775
(€5950)
€1010
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€290
(€2550)
€380
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1400)
€500
(€2675)
€940
(€3425)
HR++ glas€205
(€2075)
€305
(€3700)
€410
(€5125)
isolatie oignies-en-thierache 5670

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Oignies-En-Thiérache?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Oignies-En-Thiérache isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 250 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand ontdek je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Viroinval

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Viroinval aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Oignies-En-Thiérache wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oignies-En-Thiérache voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Oignies-En-Thiérache. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment