Woning isoleren Dailly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dailly? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals de schuur isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Dailly. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van binnenmuren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-dailly-5660

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€177,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Dailly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dailly kan erg voordelig (ongeveer € 830 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1800 en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dailly kost om en nabij de €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12400. Daarmee bespaar je zo’n €990 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dailly (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Dailly is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 p/jaar. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Dailly. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€765
(€5350)
€1100
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€295
(€1850)
€330
(€3600)
Spouwmuur€315
(€1200)
€590
(€2225)
€825
(€3400)
HR++ glas€250
(€2550)
€305
(€3250)
€415
(€4925)
isolatie dailly 5660

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dailly?

Waarom zou ik mijn huis in Dailly isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, waarbij u een besparing realiseert van €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Couvin

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Couvin voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Dailly wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Dailly voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Dailly. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment