Woning isoleren Matagne-La-Petite

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Matagne-La-Petite? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je nuttige informatie over isolatie Matagne-La-Petite. We staan stil bij topics als triple glas en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-matagne-la-petite-5680

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest interessante acties om jouw woning in Matagne-La-Petite te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Matagne-La-Petite is voordeling (plusminus € 760 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1675 en je bespaart al snel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Matagne-La-Petite kost je zo’n €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Dit levert op grofweg €790 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Matagne-La-Petite (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Matagne-La-Petite is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Matagne-La-Petite. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€675
(€6050)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€190
(€1700)
€400
(€2850)
Spouwmuur€305
(€1025)
€640
(€2400)
€895
(€3075)
HR++ glas€220
(€2775)
€260
(€3775)
€390
(€4725)
isolatie matagne-la-petite 5680

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Matagne-La-Petite?

Waarom zou ik mijn huis in Matagne-La-Petite isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Mega of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Doische

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Doische in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Matagne-La-Petite wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Matagne-La-Petite voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Matagne-La-Petite. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment