Woning isoleren Olloy-Sur-Viroin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Olloy-Sur-Viroin? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Olloy-Sur-Viroin. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-olloy-sur-viroin-5670

 • Flinke besparing
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de interessantste manieren om jouw woning in Olloy-Sur-Viroin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Olloy-Sur-Viroin is voordeling (rond de € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €2000 en je bespaart al snel €200 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Olloy-Sur-Viroin kost zo’n €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. De winst is ong. €810, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende rendabele vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Olloy-Sur-Viroin (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van woning/huis in Olloy-Sur-Viroin is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Olloy-Sur-Viroin. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€705
(€5050)
€1090
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€180
(€2000)
€335
(€3550)
Spouwmuur€310
(€875)
€640
(€2200)
€905
(€3450)
HR++ glas€250
(€2825)
€275
(€3875)
€400
(€5075)
isolatie olloy-sur-viroin 5670

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Olloy-Sur-Viroin?

Waarom moet ook ik mijn huis in Olloy-Sur-Viroin isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als OCTA+ of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Viroinval

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Viroinval in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Olloy-Sur-Viroin wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Olloy-Sur-Viroin voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Olloy-Sur-Viroin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment