Woning isoleren Vierves-Sur-Viroin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vierves-Sur-Viroin? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als de spouwmuur isoleren of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Vierves-Sur-Viroin. Bijvoorbeeld items als de spouwmuur isoleren en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vierves-sur-viroin-5670

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Maak je huis stiller
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€173,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal je de interessantste methodes om een woning in Vierves-Sur-Viroin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vierves-Sur-Viroin kan zeer goedkoop (rond de € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1825 en het resultaat is zo’n €280 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vierves-Sur-Viroin kost zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11300. Daarmee bespaar je circa €840 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we nog een aantal aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vierves-Sur-Viroin (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Vierves-Sur-Viroin is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Vierves-Sur-Viroin. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€795
(€6850)
€1000
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€200
(€2550)
€360
(€3050)
Spouwmuur€215
(€1425)
€520
(€2275)
€785
(€3675)
HR++ glas€245
(€2325)
€310
(€3475)
€450
(€5400)
isolatie vierves-sur-viroin 5670

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vierves-Sur-Viroin?

Waarom juist nu mijn huis in Vierves-Sur-Viroin isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Viroinval

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Viroinval aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Vierves-Sur-Viroin wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Vierves-Sur-Viroin voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Vierves-Sur-Viroin. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment