Woning isoleren Mariembourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mariembourg? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouwmuur of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna vind je handige informatie over isolatie Mariembourg. Je komt meer te weten over items als het dak isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mariembourg-5660

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Een hoger energielabel

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€178,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref jij de populairste onderdelen om een woning in Mariembourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mariembourg kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 930 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Mariembourg kost doorgaans €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het rendement is circa €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse interessante oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Mariembourg (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Mariembourg is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 op jaarbasis. Hieronder vind je de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mariembourg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€605
(€6150)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€240
(€2500)
€335
(€3350)
Spouwmuur€400
(€850)
€730
(€2525)
€810
(€3150)
HR++ glas€230
(€2225)
€290
(€3450)
€370
(€4875)
isolatie mariembourg 5660

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mariembourg?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mariembourg isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en dat bespaart tot €210 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website check je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Couvin

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Couvin aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Mariembourg wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Mariembourg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Mariembourg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment