Woning isoleren Blaugies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Blaugies? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de vliering en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Blaugies. Je komt meer te weten over vraagstukken over buitenmuren isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-blaugies-7370

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode7370
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€171,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Blaugies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Blaugies is goed te betalen (rond de € 710 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1625 en het bespaart circa €275 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blaugies kost je zo’n €5700. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Dit levert op ongeveer €820 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Blaugies (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Blaugies is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar. Op deze pagina tref je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Blaugies. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3050)
€805
(€5100)
€910
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€270
(€2100)
€325
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1325)
€460
(€2000)
€790
(€3225)
HR++ glas€240
(€2275)
€260
(€3250)
€430
(€5050)
isolatie blaugies 7370

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Blaugies?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Blaugies isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Luminus of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en dat levert gemiddeld op €235 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Dour

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dour voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dour
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Blaugies wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Blaugies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Blaugies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment