Woning isoleren Montroeul-Sur-Haine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Montroeul-Sur-Haine? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Montroeul-Sur-Haine. We bespreken onderwerpen als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-montroeul-sur-haine-7350

 • Lagere energienota
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode7350
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Montroeul-Sur-Haine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Montroeul-Sur-Haine is goedkoop (plusminus € 740 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Montroeul-Sur-Haine kost zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Je profiteert van circa €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Montroeul-Sur-Haine (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Montroeul-Sur-Haine is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 p/jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Montroeul-Sur-Haine. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€575
(€5300)
€1160
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€185
(€2650)
€330
(€2800)
Spouwmuur€180
(€1075)
€670
(€2375)
€900
(€3300)
HR++ glas€250
(€2075)
€335
(€3825)
€405
(€4925)
isolatie montroeul-sur-haine 7350

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Montroeul-Sur-Haine?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Montroeul-Sur-Haine isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Hensies

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Hensies aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hensies
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Montroeul-Sur-Haine wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Montroeul-Sur-Haine voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Montroeul-Sur-Haine. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment