Woning isoleren Blaton

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Blaton? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als bijv. isolatie van de vloer of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Blaton. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van buitenmuren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-blaton-7321

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode7321
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€169,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Blaton te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Blaton is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Blaton kost plusminus €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Dit levert op ongeveer €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we meerdere interessante alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Blaton (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Blaton kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Blaton. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€595
(€4950)
€940
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€205
(€2250)
€330
(€3050)
Spouwmuur€345
(€925)
€440
(€2100)
€805
(€3500)
HR++ glas€205
(€2150)
€285
(€3525)
€375
(€5225)
isolatie blaton 7321

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Blaton?

Waarom zou ik mijn huis in Blaton isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en dat bespaart tot €245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Bernissart

Dankzij een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bernissart kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bernissart
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Blaton wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Blaton voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Blaton. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment