Woning isoleren Dour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dour? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Dour. Je komt meer te weten over vraagstukken over het dak isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-dour-7370

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Weinig geluid in de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode7370
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire acties om je woning in Dour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dour kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1725 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dour kost ongeveer €5600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11600. Het rendement is grofweg €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er allerlei populaire oplossingen. Hierna behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Dour (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Dour is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Dour. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€765
(€6150)
€1090
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€210
(€1650)
€305
(€2700)
Spouwmuur€295
(€1600)
€540
(€2600)
€855
(€3250)
HR++ glas€245
(€2350)
€315
(€3925)
€405
(€4450)
isolatie dour 7370

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Dour?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Dour isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat bespaart tot €235 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Dour

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Dour aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dour
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Dour wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dour voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Dour. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment