Woning isoleren Tertre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tertre? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Tertre. Bijvoorbeeld thema’s als de garage isoleren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tertre-7333

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7333
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€170,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Tertre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tertre is interessant (rond de € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1850 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tertre kost plusminus €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De besparing loopt op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Daarmee bespaar je ongeveer €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tertre (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Tertre kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 op jaarbasis. Hieronder check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Tertre. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€615
(€5150)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€290
(€2400)
€350
(€2700)
Spouwmuur€370
(€1000)
€600
(€2500)
€845
(€3625)
HR++ glas€250
(€2350)
€305
(€3175)
€405
(€5300)
isolatie tertre 7333

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Tertre?

Waarom zou ik mijn huis in Tertre isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en geeft een besparing van €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Saint-Ghislain

Mede door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Saint-Ghislain voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Tertre wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Tertre voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Tertre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment