Woning isoleren Lint

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lint? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de kruipruimte of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Lint. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lint-2547

 • Aantrekkelijk rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Je kunt klein beginnen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteLint
Postcode2547
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de aantrekkelijkste acties om je woning in Lint te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lint kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lint kost zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11500. Daarmee bespaar je plusminus €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog enkele rendabele opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Lint (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Lint is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lint. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€795
(€6700)
€1040
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€215
(€2000)
€340
(€3500)
Spouwmuur€310
(€925)
€540
(€2450)
€925
(€3225)
HR++ glas€235
(€2000)
€335
(€3825)
€355
(€4950)
isolatie lint 2547

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lint?

Waarom zou ik mijn huis in Lint isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lint

Door de geldende premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Lint kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lint
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Lint wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lint voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Lint. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment