Woning isoleren Boechout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Boechout? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als de garage isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Boechout. Denk aan topics als deuren isoleren en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-boechout-2530

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Milieubewuste keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieAntwerpen
GemeenteBoechout
Postcode2530
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de populairste acties om een woning in Boechout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boechout is betaalbaar (plusminus € 950 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1775 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boechout kost plusminus €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het rendement is om en nabij €970, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Boechout (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Boechout is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Boechout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€665
(€6900)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€285
(€1550)
€335
(€3250)
Spouwmuur€380
(€825)
€680
(€2350)
€930
(€3450)
HR++ glas€235
(€2175)
€315
(€3425)
€430
(€5100)
isolatie boechout 2530

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Boechout?

Waarom mijn woning in Boechout isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus of Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Boechout

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Boechout op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Boechout
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Boechout wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Boechout voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Boechout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment