Woning isoleren Hove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hove? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Hove. Je kunt denken aan zaken als isolerende raambekleding en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hove-2540

 • Flinke besparing
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieAntwerpen
GemeenteHove
Postcode2540
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Hove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hove kan erg voordelig (vanaf plusminus € 950 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1700 en de besparing loopt op tot €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hove kost doorgaans €4900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Hiermee bespaar je zo’n €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verschillende alternatieve uitvoeringen. Hierna praten we over de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hove (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Hove is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hove. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€845
(€5600)
€1040
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€215
(€2100)
€355
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1025)
€430
(€2000)
€850
(€3575)
HR++ glas€225
(€2625)
€340
(€4150)
€370
(€4775)
isolatie hove 2540

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hove?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hove isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Hove

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Hove op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hove
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Hove wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hove voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Hove. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment